Pravilnik o spletnem vračanju – naročila EU
Če s prejetim izdelkom niste zadovoljni, nam ga lahko vrnete. O tem nas je potrebno obvestiti v roku 14 dni po prejemu naročenih izdelkov.

Vrnjeni izdelek mora biti v prvotnem stanju, ne sme biti poškodovan ali rabljen, s priloženimi vsemi potrebnimi oznakami (etiketami), ter v originalni, nepoškodovani embalaži. Oblačila ne smejo biti oprana, ali kakor koli drugače spremenjena.

Potrošnik vrne blago na naslov: Suzana Mrkobrad s.p., Ptujska cesta 17, 2204, Miklavž na Dravskem polju, Slovenija., Tel.: 070 523 891 .

Menjava artikla

V primeru, da je velikost naročenega artikla napačna, imate možnost zamenjave velikosti le tega, v kolikor je na zalogi! V roku 14 dni od prevzema artikla nam pošljite izpolnjen elektronski obrazec za zamenjavo ali menjavo.

Izpolnite elektronski obrazec za vračila.

Postopek vračanja
Izpolnite obrazec za vračilo izdelka in nam ga pošljite na e-mail naslov info@boomfashion.eu

Vračila obrazec

Opomba: Za lažjo in hitrejšo obdelavo, obrazec izpolnite natančno. V pošiljko obvezno priložite obrazec zahtevka za vračilo, saj brez tega vašega vračila ne moremo povezati z vašim naročilom.

  • Zaradi varnosti priporočamo priporočeno pošiljko, saj nismo odgovorni za izgubljene povratne pakete.
  • Če zahtevate povračilo kupnine, vam bo le-ta vrnjena v roku največ 14 dni po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe.
  • Potrebujete pomoč? Kontaktirajte našo pomoč uporabnikom na email: info@boomfashion.eu.

Opomba! Pri zaščiti za transport, mora biti embalaža artikla nepoškodovana. Ne lepite povratnic direktno na original embalažo artikla.

Prejeta vračila

  • Po prejetem artiklu bomo vračilo obdelali v povprečju 48 urah.
  • Opomba: V nekaterih primerih lahko proizvajalec zahteva nadaljnjo kontrolo oblačil pred zamenjavo ali povračilom blaga. Če je temu tako, vas bomo v zvezi s tem naknadno kontaktirali.
  • Vračilo kupnine se opravi na plačilni sistem, ki je bil uporabljen pri plačilu, razen če je obojestransko dogovorjeno drugače.
  • Stroški poštnine vračil, so na strani kupca. Če smo vam poslali napačen izdelek, so stroški vračila poštnine na naši strani.
  • Vračilo izdelkov z odkupnino ni mogoče. Takšni paketi bodo z naše strani zavrnjeni in vrnjeni k vam.
  • Zaradi higienskih pogojev ne sprejemamo vračil za izdelke, katerim je bila odstranjena higienska etiketa. Prav tako niso možna vračila ali zahtevki za menjavo v v kolikor so na artiklu vidni znaki uporabe.